tiistai 27. syyskuuta 2016

Länsäsuunnistus

LÄNSÄSUUNNISTAJAT VAUHDISSA 

Kysyimme muutamalta 9c:n tytöiltä muutamia kysymyksiä suunnistukseen liittyen ja he osasivat vastata hyvin. Heillä näytti olevan hauskaa ja itsekin kertoivat tykkäävänsä siitä. 
        
He suunnistivat koulun lähialuella, johon kuului rastien metsästystä ja samalla kunnon liikuntaa. Tytöt sanoivat, että oli hiukan haastavaa , koska kartta oli outo ja epäselvä. Rastit eivät olleet siellä missä niiden kuuluisi olla.

Positiivista siinä oli se, että siitä voi voittaa palkinnon.

Julia, Ella ja Maria 

    

9. luokkalaiset suunnistamassa.

Haastattelimme suunnistajia 9E, 9D ja 9F-luokilta. Kiersimme ympäri länsimäkeä etsimässä haastateltavia.

Mitä te teette?
- Suunnistamme.

Millaista on ollut?
- On ollut kivaa.

Missä olette olleet?
- Ympäri Länsimäkeä.

Onko joku rasti ollut erityisen hauska tai tylsä?
- No emme löytäneet ensimmäistä rastia.


Tehnyt: Aleksi ja Christian.Huonosti käyttäytyvät länsäläiset

 Menimme tiistaina haastattelemaan länsäsuunnistuksen 9C ja 9D oppilaita. Haastattelimme kolmea ryhmää.  Kukaan ei hallunut vastata kyselyihin kunnolla. Muita ryhmiä emme edes löytäneet he olivat varmasti jossain piilossa.

 Meillä oli neljä kysymystä ja saimme vain vastauksesi: etsitään rasteja ja kylmää. Oppilaat lähtivät tylysti pois eivätkä suostuneet vastaaman.

Emme myöskään saneet yhtään kuvaa, koska oppilaat eivät suostuneet niihinkään.

Olisimme toivonut, että oppilaat olisivat vastaneet pariin lyhyeeseen kysymykseen. He olisivat myös voineet sanoa paljon mukavammin, että heillä on kiire tai he eivät halua vastata.

Inna, Minttu, Shekinah

LÄNSÄSUUNNISTUS
Haastateltiin tänään Länsä suunnistuksessa suunnistajia. Suunnistajien mielestä kartan lukeminen ei ole vaikeaa. Asteikolla 1-5 suunnistus  on heidän mielestään, 2, koska rasteja puuttuu paljon, ja se on turhauttavaa. Rastien etsiminen ei ollut vaikeaa, paitsi jos ne puuttui. Pyysimme heitä kuvailemaan suunnistusta parilla sanalla ja he sanoivat että ‘’ se on kivaa, koska voi olla ulkona, mutta tylsää etsiä rasteja’’. Rasti 1 oli vaikea löytää, koska sitä ei ollut.


.Länsä suunnistuksen kartta :)

Katja ja Janette


Suunnistuspaja


Haastattelimme pajapäivänä suunnistajia, kun he olivat etsimässä rasteja Länsimäessä.  Rasteja ei ollut vaikea löytää, mutta jotkut niistä oli revitty pois. Suunnistajat sanoivat, että suunnistus oli rentoa ja sai paljon liikuntaa, kun piti kävellä paljon. Jotkut rasteista oli vaikea löytää, esim. ne mitkä oli revitty pois tai oli jossain puskassa. Rastit löydettiin nopeasti, noin. 15min sisällä.

kkkkkkooo.jpg
2 iloista suunnistajaa.
Kirill ja Ida 9DMitä tässä pajassa tehdään?

- Suunnistetaan koulun maastossa

Millaista se on?

- "Emmätiiä, ihan kivaa."

Missä suunnistitte?

-  Koulun lähimaastossa.

Milloin suunnistitte?

- Ti iltapäivällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti